Hälsa, välmående och tid att leva

Homies primära ledord är hälsa och energi och Homies CEO, Sekina Kling, är den okrönta drottningen på området. Här delar hon med sig av sina bästa hälsotips och ger konkreta exempel på hur man kan skapa mer positiv energi i sin vardag.

Vad är dina 3 bästa hälsotips?

1). Ta kommando över dina tankar, du blir vad du tänker och framförallt så blir det som man tänker!

2). Drick 2 glas vatten direkt när du vaknar på morgonen (pressa gärna i citron). Det ökar blodcirkulationen, sätter igång matsmältningen och sköljer ur kroppen på de gifter som kroppen jobbat hårt med att få bort under natten. Jag brukar sedan dricka en kopp Coffee infusion och ta mina Dailys.

3). Rör på dig minst 30 minuter varje dag. Hinner man inte träna så är det alltid möjligt att ta en rask promenad. Kan man exempelvis promenera mellan två möten istället för att åka bil så får man både luft, motion, tid för reflektion samt bättre miljösamvete. Påminner man sig själv om fördelarna så blir det plötsligt enkelt att skapa en ny vana!

Vad är Homie för dig?

– För mig är Homie ett varumärke som utvecklar och jobbar med högkvalitativa hälsoprodukter. Vi lägger stor vikt vid att utsidan ska matcha insidan, så att produkterna är tillräckligt inbjudande för att man ska vilja inreda sitt hem med dem. Vi har ett salutogent tänk, där vi fokuserar på den friska människan och skapar primärt produkter för att hjälpa till att optimera energin i kroppen.

– Vi vill hjälpa till att skapa vinnande vanor som ger mer energi. När man exempelvis har sina hälsoprodukter framme i köket så är det lättare att komma ihåg att man ska ta sina vitaminer varje dag. Undermedvetet skickar man då även positiva signaler till sig själv att man bryr sig om sin hälsa.

Hur får man in mer balans i vardagen?

– För att samla ihop begreppet i en mening skulle jag säga att det för mig handlar om att ha ett överskott på energi i förhållande till vardagens krav. Att ha mer energi under dagen än man gör av med är nyckeln till allt. Då kan du klara av att fatta de beslut som får dig att må bra och på så sätt skapas en inre harmoni och balans.


Stanna upp och ställ dig själv frågorna:

Vad ger mig energi?

Vad tar min energi?

Det finns inget rätt eller fel svar, eftersom alla människor är olika men de saker som mest påverkar min egen energi är:


• Vilka tankar jag tänker
• Vilken kost jag äter
• Hur mycket rörelse och fysisk aktivitet jag skapar
• Stress
• Att få i mig mina vitaminer och mineraler.

Vårt energiflöde påverkas mest av saker som vi kan påverka själva! När man har balans i livet så handlar det inte om att man är duktig på att fördela enheter av tid på olika saker.
Jag vill leva livet varje dag, inte bara överleva!

Finns det några konkreta förändringar man kan göra i sitt liv?

– Jag tror på att medvetet skapa vinnande vanor och rutiner. Genom små förändringar i livsstil och rutiner kan man enkelt skapa mer energi i sin vardag.

• Gå upp 15 minuter tidigare än du brukar för att hinna skapa utrymme för reflektion och tanke.

• Har man ett höj- och sänkbart skrivbord på arbetsplatsen så börja varje dag med att stå upp och arbeta första timmen. Det sätter igång blodcirkulationen och är väldigt enkelt att göra. Om man avslutar dagen på samma sätt är bordet redan upphöjt när man kommer på morgonen och då blir det väldigt naturligt att få en rutin.
• Ät alltid sallad till maten, det ger extra vitaminer, fibrer och är en bättre ”filler” än extra pasta, ris eller potatis för att bli mätt.
• Sist men inte minst: Välj aktivt att vara tacksam över minst en sak varje dag.
Ett liv utan tacksamhet, är som ett ljus utan veke!

SEKINA KLING
CEO Homie-Life in Balance

  SEKINAS FAVORITER PÅ MORGONEN:

  This is product title

  1 kr
  Ett unikt sammansatt hälsokaffe i pulverform. Innehållet i detta smakrika kaffe är boostat med nyttigheter och antioxidanter där många av ingredienserna har använts inom kinesisk medicinlära under millennium.
  View details

  This is product title

  1 kr
  Ditt dagsbehov av hälsa i en liten ask. Vi har utvecklat Dailys, som är ett smart sätt att få i sig de ämnen kroppen behöver för att må bra.
  View details

  PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

  Ta del av smarta hälsotips, produktnyheter och senaste blogginläggen
  (Du får även 20% rabatt på nästa köp)